Putsande meditation

Imorgon känns det som att mitt öde avgörs. Jag har möte med ETU, som ska granska min affärsplan. Det är de som avgör om jag får Starta Eget-bidrag eller inte. Därefter börjar allvaret med registration och allt.
När det blir för mycket ibland, så behöver jag göra något meditativ som stänger av tankar. Jag brukar tex måla, brodera, lägga pussel eller som idag - putsa mässing! haha
 
Konstigt nog tycker jag det är roligt att rengöra metaller. Tror det beror på att man ser resultat direkt. För ett par år sen trodde jag att just den gulröda färgen på äldre mässingen är den riktiga. Tänk vad fel jag hade. Om man putsar den så ser det ut som guld. Jag har nogra ljusstakar som ska säljas, så jag tänkte göra dem fina.
 
Hälften klara! Häxan Metallputs är riktigt bra!
Vill man ha en miljövänlig och mycket billigare produkt så kan man putsa med äppelcidervinäger.
 
Här ser man skillnaden.
Den vänstar är oputsad. På den i mitten har jag använt äppelcidervinägen och den högra Häxan Metallputs. Äppelcidervinäger rengör ganska bra, men ger inte samma högglans som putsmedlet.
 
 
Före och efter. Visst blir det fint?!
 
 
Då var alla klara! Bara brickan kvar. ;) Snart till försäljning på @virensar.
 
Brukar ni putsa mässing? Vad använder ni då för produkter?
 
 
 
 
 

Att komma 3år för sent.

Sitter på tåget hem till Göteborg. Det har varit skönt att komma bort några dagar och ladda batterierna, inte minst med hjälp av mormors goda matlagning. Mamma var också där och hälsade på. Hon hade med sig jättegoda småkakor som hon bakat i gammaldags metallformar. Fulla av nötter och florsocker på. Måste be om receptet.
Jag åt hälften av dem, helt själv! 😄 Tur att jag älskar 60-tal och många av klänningarna är a-formade! 

På tal om klänning... promenerade genom Mönsterås i torsdags och gick in i butiken Klänningsshop, som har funnits där sen 60-talet. För länge sen hörde jag rykten om att de har ett stort lager de aldrig gjort sig av med. Så jag gick in och hälsade och frågade om det. (De känner mamma och var glada att jag kom in) Då berättar de att de hade sålt alla deadstock-klänningarna från 60- och 70-talet för bara tre år sedan till någon antikhandlare från Kalmar. De hade skyltat med dem på skoj och han kommit in. Men oooh att man inte hade bättre tur! Undrar vad som blev av dessa klänningar sen.

Imorgon ska ja tillbaks till Starta Eget-kursen. Det kommer att komma någon från SEB-banken och prata om bankens företagslösningar. Skönt att få lite svar på alla frågor som snurrar just nu.
Taggar: resor, vintage;

Hur går det med butiken?

Jag har tagit upp ämnet butik flera gånger på @virensar. Frågat vad ni tycker om idén, om ni har förslag på namn osv. Jättemånga har nu frågat hur det går med butiken och vill läsa om just detta.

Detta har hänt hittills…

Sedan januari går jag kursen Starta Eget hos Eductus. Kursen är verkligen jättebra, helt över mina förväntningar. Jag lär mig något nytt hela tiden. Tack vore kursen har jag nu skrivit en affärsplan jag är riktigt nöjd med. Jag var tvungen att få den klar innan Påsk, för att kunna gå vidare i processen.

I måndags 21/3 lämnade jag in affärsplanen till Arbetsförmedlingen för att kunna ansöka om Starta Eget-bidrag, vilket innebär att jag får 6 månadslöner (ca 10.000kr/mån) av dem. (Då slipper man iaf svälta det första halvåret.) AF i sin tur har skicka den till ETU – som är experter inom granskning av affärsplaner. Det är de som kommer att besluta om den duger eller inte. ETU har redan ringt mig och jag kommer att ha möte med dem nu på fredag (!!!!!!). Superspännande och jättenervöst!

Jag har hittat en lokal centralt på Hisingen och får börja hyra i juni. Det är superbra läge och 3 minuters gångavstånd från min lägenhet. Precis vad jag hade önskat mig! Självklart vill de nu att jag skriver på kontraktet så fort jag kan, men jag får inte göra något innan allt blivit godkänt hos både AF och Skatteverket. Jag har även mailat över affärsplanen till hyresvärden och de tyckte det var jättebra. De säger att de väntar på mig, men jag är hela tiden rädd att de kommer att ge den till nån annan – ni vet, man skapar problem som inte finns… :/

Känslomässigt pendlar jag mellan att vara jätteglad och tycka att det är så spännade och kul - och rädsla, panik och att ifrågesätta vad f*n jag håller på med. haha

 
Enligt startbudgeten behöver jag lite över 100.000kr för att komma igång med butiken. Hälften av detta är deposition till hyresvärden, för att jag ska få hyra lokalen. Då många intresserar sig och vill hjälpa till så hade jag tänkt köra någon typ av crowdfunding-kampanj för att finansiera detta. Kanske att man hyr en hylla i förväg eller lånar ut pengar. Kom gärna med idéer och förslag!
 
 

Igår hörde en av @virensar-följarna från Växjö av sig och erbjöd mig hyllor och annan butiksutrustning helt gratis, för att hon vill hjälpa mig komma igång. Jag är sååå otroligt tacksam att jag har så många snälla människor omkring mig! Hon vill dock bli av med sakerna snarast, så jag måste klura ut var jag ska förvara dem till juni (då jag får butiken).

Nu försökte jag få med det viktigaste, med det blev ett långt inlägg ändå. :D Hur jag vill att butiken ska vara utformad, kommer jag skriva om en annan gång.

Dela gärna era tankar i kommentarerna, ställ frågor, ge råd - ja allt! Många kramar på er!